Opgericht 1 april 1989 | BRABANTS MOBIEL MUSEUM HISTORISCH MILITAIR MATERIEEL
Transmission 110

WHEELS is een vereniging van enthousiaste liefhebbers van oude legervoertuigen en toebehoren uit de periode 1940 t/m 1975. Er zijn echter ook leden die zelf geen voertuig bezitten maar wel affiniteit hebben met de "groene hobby". Dit kan zowel de periode 40 - 45 als na- oorlogs zijn.

De collectie voertuigen van onze leden omvat behalve Jeeps ook vrachtwagens, motoren en andere voertuigen uit deze periode. Deze voertuigen worden door onze leden veelal zelf gerestaureerd en onderhouden.

Momenteel heeft de vereniging WHEELS ruim 500 leden, waarvan een groot gedeelte in Brabant woont. WHEELS onderhoudt ook banden met diverse zusterverenigingen en is lid van de FEHAC Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs.

Gezinsvereniging

Onze leden zijn allemaal enthousiaste deelnemers aan de " groene hobby " maar zijn geen fanatieke militairen. De buitenstaander denkt, vaak ten onrechte, dat soldaatje spelen voorop staat. Niets is minder waar. Natuurlijk worden bij bepaalde evenementen de oorlogssituaties zo goed mogelijk nagebootst maar dat heeft meestal een educatief doel. WHEELS organiseert een groot aantal evenementen waaraan het hele gezin kan deelnemen. Er zal altijd getracht worden het gezellige en het gemoedelijke van het samenzijn te combineren met het leuke samendoen met de voertuigen.

Jaarlijks worden, door onze eigen leden, onder auspiciën van WHEELS, ca 10 één-daagse ritten georganiseerd. Daarnaast zijn er diverse meerdaagse evenementen zoals bijv. de "Zomerweek" in de Ardennen en het "Zandhazenbivak" in Brabant. De meeste evenementen zijn gecombineerd met zowel 40-45 als na-oorlogse voertuigen. Er zijn echter ook specifieke evenementen voor 40-45 maar ook voor na-oorlogs.

Veel activiteiten

Voor braderiën, herdenkingen, static shows en open dagen, wordt vaak de medewerking van WHEELS gevraagd. Bij veel van deze gelegenheden wordt een momentopname uit het verleden weergegeven waarbij WHEELS het wenselijk vind dat de voertuigen zoveel mogelijk passen in dat plaatje. Dit betekent dat er de ene keer uitsluitend 40-45 voertuigen aanwezig zullen zijn en bij andere gelegenheden alleen na-oorlogse voertuigen. Ook gebeurt het regelmatig dat er een combinatie van voertuigen aanwezig is.

Om het plaatje zo compleet mogelijk te maken zult u bij veel activiteiten, met name de officiële, onze leden in gepast groen zien. De uitrusting van de deelnemers en de voertuigen kan, afhankelijk van het evenement, van verschillende niveau's zijn.

 
Balpen   € 0,50
Magneetsticker   € 2,50
Mouwembleem   € 6,50
Paraplu   € 7,50
Pet / cap   € 12,00
Polo (diverse maten)   € 17,50
Sjaal   € 6,00
Sticker   € 0,35
Universele vultuit   € 12,00
Vlag   € 8,00
Muts   € 12,00
Pin   € 3,50

Informeren over clubartikelen kan via mail, naar info@clubwheels.nl

 

Correspondentie adres

Cliostraat 151
5631 HD Eindhoven
040 - 2436566
Rek. nr van Wheels: NL56INGB0000648136

Voorzitter

Marcel van Riel   voorzitter@clubwheels.nl

Vice-voorzitter

Joost Walraven   vice-voorzitter@clubwheels.nl

Penningmeester

Ad van der Doelen   penningmeester@clubwheels.nl

Bestuurslid (Clubblad Transmission)

Evert van Ballegooijen   info@clubwheels.nl

Coördinator evenementen

Evert van Ballegooijen   info@clubwheels.nl

Bestuurslid (Coördinator evenementen)

Frank van Rijsingen   evenementen@clubwheels.nl

Bestuurslid (Technische zaken)

William de Bont   techniek@clubwheels.nl

Ledenadministratie

Ad van der Doelen   secretariaat@clubwheels.nl

Bestuurslid (Coördinator Wet Wapens Munitie)

Danny Bosma   wwm@clubwheels.nl

Coördinator Fehac

René de Ridder   fehac@clubwheels.nl

Informatie aanvragen

Met betrekking tot club Wheels   info@clubwheels.nl

Bestuurslid (Webmaster)

Mike van den Nieuwenhof   webmaster@clubwheels.nl

Website designer

Marcel van Lierop   clubwheelswebmaster@gmail.com