Opgericht 1 april 1989 | BRABANTS MOBIEL MUSEUM HISTORISCH MILITAIR MATERIEEL
Transmission 110

WHEELS is een vereniging van enthousiaste liefhebbers van oude legervoertuigen en toebehoren van 25 jaar of ouder. Er zijn echter ook leden die zelf geen voertuig bezitten maar wel affiniteit hebben met de "groene hobby". Dit kan zowel de periode 40 - 45 als naoorlogs zijn.

De collectie voertuigen van onze leden omvat behalve Jeeps ook vrachtwagens, tanks, motorfietsen en andere legervoertuigen uit deze periode. Deze militaire voertuigen worden door onze leden veelal zelf gerestaureerd en onderhouden.

Momenteel heeft de vereniging WHEELS ruim 600 leden, waarvan een groot gedeelte in Brabant woont. WHEELS onderhoudt ook banden met diverse zusterverenigingen en is lid van de FEHAC. ( Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs )

Gezinsvereniging

Onze leden zijn allemaal enthousiaste deelnemers aan de “groene hobby” maar zijn geen fanatieke militairen. De buitenstaander denkt, vaak ten onrechte, dat soldaatje spelen voorop staat. Niets is minder waar. Natuurlijk worden bij bepaalde evenementen de oorlogssituaties zo goed mogelijk nagebootst, maar dat heeft meestal een educatief doel. WHEELS orginiseert een groot aantal evenementen waaraan het hele gezin kan deelnemen. Er zal altijd getracht worden het gezellige en het gemoedelijke van het samenzijn te combineren met het leuke samendoen met de voertuigen.

Jaarlijks worden, door onze eigen leden, onder auspiciën van WHEELS, ca. 10 dagritten/evenementen georganiseerd. Daarnaast zijn er diverse meerdaagse evenementen zoals bijv. het “Zandhazenbivak” in Brabant. De meeste evenementen zijn gecombineerd met zowel 40-45 als naoorlogse voertuigen. Er zijn echter ook historische evenementen voor 40-45, maar ook voor naoorlogs.

Veel activiteiten

Ook voor deze activiteiten wordt vaak de medewerking van WHEELS gevraagd. Bij veel van deze gelegenheden wordt een momentopname uit het verleden weergegeven waarbij WHEELS het wenselijk vindt dat de voertuigen zoveel mogelijk passen in dat plaatje. Dit betekent dat er de ene keer uitsluitend 40-45 voertuigen aanwezig zullen zijn en bij andere gelegenheden alleen naoorlogse voertuigen. Ook gebeurt het regelmatig dat er een combinatie van voertuigen aanwezig is.

Om het plaatje zo complete mogelijk te maken zult u bij veel activiteiten, met name de officiële, onze leden in gepast groen zien. De uitrusting van de deelnemers en de voertuigen kan, afhankelijk van het evenement, van verschillende niveau’s zijn.

 
Mouwembleem   E 5.00
Sticker   E 0,50
Magneetsticker   E 3,00
Schild   E 10,00
Muts   E 12,00
Pet / cap   E 12,00
Vlag Wheels   E 10,00
Vlag Amerika   E 10,00
Vlag Nederland   E 10,00

Informeren over clubartikelen, of het bestellen kan via mail, naar jeroen@clubwheels.nl

 

Correspondentie adres

Cliostraat 151
5631 HD Eindhoven
040 - 2436566
Rek. nr van Wheels: NL56INGB0000648136

Voorzitter

Hillebrand Wind   voorzitter@clubwheels.nl

Vice-voorzitter

Joost Walraven   vice-voorzitter@clubwheels.nl

Penningmeester

Carolyn Derks   penningmeester@clubwheels.nl

Bestuurslid (Clubblad Transmission)

Evert van Ballegooijen   info@clubwheels.nl

Bestuurslid

Ad van der Doelen   ad@clubwheels.nl

Webmaster

Mike van den Nieuwenhof   webmaster@clubwheels.nl

Bestuurslid

Marcel van Riel   marcel@clubwheels.nl

Bestuurslid

Harry de Groot   harry@clubwheels.nl

Bestuurslid

Jeroen Brunsveld   jeroen@clubwheels.nl

Regio Coördinator Achterhoek en Twente

Nikky Wildenbeest   regio-oost@clubwheels.nl

Coördinator Fehac

Ad van der Doelen   fehac@clubwheels.nl

Bestuurslid (Coördinator Wet Wapens Munitie)

Danny Bosma   wwm@clubwheels.nl

Ledenadministratie

Carolyn Derks   ledenadministratie@clubwheels.nl

Informatie aanvragen

Met betrekking tot club Wheels   info@clubwheels.nl

Informatie aanvragen

Met betrekking tot evenementen   evenementen@clubwheels.nl